Hľadáte niekoho, kto sa postará o vaše PR články? Aj my sme v našej firme hľadali pomerne dosť dlho. Najprv sme skúšali rôzne agentúry, no tie sa ukázali ako strata peňazí. Nehovorím, že to takto musí dopadnúť aj vo vašom prípade. My sme však mali šťastie na tri rozdielne agentúry a vo všetkých to dopadlo rovnako. Drahé texty, ktoré boli produkované ako na páse, mnohokrát nemali zmysel a tie chyby…. o tých ani nehovorím.Žena má na kolenách notebook a zapnutý Google
Ak chcete, aby mali PR články skutočne zmysel, musia byť urobené dobre. Dobre a zaujímavo, pútavo, jednoducho musia vyzerať tak, aby ste si ich chceli aj vy s chuťou prečítať. Mali by niečím prekvapiť, možno aj trochu šokovať a určite nie vychvaľovať vašu firmu, web alebo čokoľvek iné priam do nemoty.
Poďme teda k podstate, ktorou je to, kde nájsť šikovných ľudí, ktorí píšu, písať vedia a zároveň sa rozumejú aj PR článkom. My sme po sklamaniach s agentúrami hľadali na on-line portáloch, kde sú zaregistrovaní jednotlivci a ponúkajú svoje služby tohto typu. Nebudem klamať, spočiatku to nebolo bohviečo. Muž sedí na gauči a pozerá na tabletNarazili sme na mnohých „písalkov“, ktorí v skutočnosti robili to isté, čo copywritery v agentúrach. Trvalo to dlhšie, no nakoniec sme si našli asi troch ľudí, s ktorými spolupracujeme dodnes. Za ich prácu im platíme normálne peniaze, čo je mimochodom jedným z kľúčov k tomu, ako dostať kvalitné texty. ak niekomu zaplatíte almužnu, dostanete na oplátku rovnakú almužnu. Takto to jednoducho chodí. Ani sveter za euro nebude asi najkvalitnejší na svete.
Teraz už viete, kde copywriterov nájsť. Dôležitejšou informáciou je však možno to, že nie je ani tak dôležité, kde ich hľadať, ale ako nájsť tých dobrých. Mne sa osvedčila iba čistá trpezlivosť. Ak to s jedným nevyjde, nerobte paniku, nevešajte hlavu a hľadajte ďalej. Uvidíte, nebude to trvať až tak dlho a nájdete šikovných ľudí, ktorí vám budú vypracúvať skutočne dobré PR texty.